Bekwaam & Bedreven Paardentandarts

In 2015 studeerde ik af aan de Universiteit Utrecht als paardendierenarts. Meteen daarna ging ik aan de slag in een paardenpraktijk en kwam de tandheelkunde steeds meer op mijn pad. Tijdens mijn werk bij Dierenkliniek Hellendoorn Nijverdal ben ik de opleiding gaan volgen bij de ‘Academy of Equine Dentistry’ in Idaho (USA). Ik heb daar mijn certificering behaald en een aantal maanden daarna heb ik examen gedaan om mijn Nederlandse certificering te halen bij de NVVGP (Nederlandse Vereniging van Gebitsverzorging voor het Paard).

Nog steeds wordt er veel nascholing gevolgd. Het streven is om één keer per jaar naar Idaho te gaan om daar gedurende 1,5 week alle nieuwe ontwikkelingen te volgen en kennis en kunde op peil te houden. Verder vind ik het leuk om daarnaast specifieke congressen te bezoeken, bijvoorbeeld van de IGFP (Duitse beroepsvereniging) en de NVVGP. 

Logo NVVGP

Samenwerkingen

In de meeste gevallen ben ik alleen op pad, maar zo nu en dan maak ik gebruik van de onderstaande collega experts. Mocht er bij jouw paard of pony een behandeling nodig zijn die op de kliniek plaats moet vinden kan ik deze naar elke kliniek in Nederland doorsturen, afhankelijk van je eigen voorkeur, reistijd en planning. Er is altijd overleg mogelijk om te kijken wat in jouw geval de beste optie is. 

Logo Niek Jansen Paardentandarts

Niek Jansen

In sommige gevallen zult u mij samen met Niek Jansen tegenkomen, zowel in Noord-Holland als in Overijssel. Niek heeft zich volledig gericht op zijn werk als paardentandarts en is gevestigd in het oosten van het land. Niek heeft zijn opleiding gevolgd aan de ‘Academy of Equine Dentistry’ in Idaho en volgt jaarlijks nascholing om zich te blijven ontwikkelen. Niek helpt mij zo nu en dan hier in de regio en ik spring op mijn beurt weer bij in zijn praktijk wanneer het nodig is.

Logo Theo van Delft

Theo van Delft

Voor de gecompliceerde patiënten, kiesextracties en wortelkanaalbehandelingen is er een samenwerking met Theo van Delft. Gemiddeld is Theo één keer in de maand aanwezig bij Paardenkliniek Hollands Kroon. Theo heeft veel ervaring met verschillende extractietechnieken en is werkzaam in Nederland, België en Duitsland. 

Logo Hollands Kroon

Paardenkliniek Hollands Kroon

Naast het behandelen van paarden aan huis werk ik samen met Paardenkliniek Hollands Kroon. Hier is een behandelbox aanwezig en kunnen ook meer gecompliceerde behandelingen plaatsvinden. Er kan gebruik gemaakt worden van alle faciliteiten van de kliniek. Tevens is dit de locatie waar ik onder andere paarden met EOTRH behandel, zodat zij na de extractie goed in de gaten gehouden kunnen worden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van mijn werkzaamheden en persoonlijke ervaringen als paardentandarts. Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!