Werkwijze Kelly Thijssen

CONTROLE

Voordat het gebit behandeld wordt vindt eerst een controle plaats. Hierbij wordt gekeken naar de ontwikkeling en symmetrie van de kauwspieren, de beweeglijkheid van de kaak en eventuele pijnlijkheid van het kaakgewricht. Tevens wordt de stand van de snijtanden bekeken en worden de voorste kiezen afgevoeld.

GEBITSBEHANDELING

Indien een gebitsbehandeling nodig is, krijgt het paard een lichte sedatie (verdoving). Deze sedatie wordt gegeven in de ader en werkt daardoor met enkele minuten al. Hierdoor is er minder spanning in de kauwspieren en het kaakgewricht. De mond wordt uitgespoeld en er kan gestart worden met de gebitsbehandeling. Dit begint met een goede inspectie om te kijken hoe de snijtanden en kiezen op elkaar passen. De behandeling wordt elektrisch uitgevoerd. 

NAZORG

Na de gebitsbehandeling mogen de paarden ongeveer 1 tot 1,5 uur niet eten, zodat zij goed wakker kunnen worden. Na de behandeling zullen de meeste paarden probleemloos eten. Soms kan het zijn dat paarden even moeten wennen met kauwen. Trek bij twijfels gerust aan de bel om te overleggen. Normaal gesproken kunnen de paarden de dag na de gebitsbehandeling alweer gereden worden. Mochten er wolfskiezen getrokken zijn, mag er ongeveer 5-7 dagen geen bit in.

Logo NVVGP

Behandelingen

Voor de onderstaande behandelingen ben je bij mij aan het juiste adres. Heb je hier specifieke vragen over, neem dan contact op.

Gebitsbehandeling

EOTRH

Diastasen

Vaccinaties

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van mijn werkzaamheden en persoonlijke ervaringen als paardentandarts. Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!